Tuoreita ruokaelämyksiä kokouksiin ja tapahtumiin

Tuore

Pohjois-Savossa pidetään joka päivä suuri määrä erilaisia kokouksia, seminaareja, tilaisuuksia ja tapahtumia, joissa tarjotaan ruokaa tai vähintäänkin kahvia. Tarjoiluilla ja muilla järjestelyillä on merkittäviä ympäristö- ja yhteiskuntavaikutuksia, joista ostajat ovat yhä enemmän tietoisia. Ruoka ei ole kokouksiin osallistujille pelkkää mahan täytettä, vaan lounas- tai kahvihetkeltä odotetaan elämyksiä.

Tavoitteena on, että Pohjois-Savon kokous- ja tapahtumapalveluissa käytetään lähellä tuotettuja palveluja ja tuotteita hyödyntäen paikallisuuden tuomaa elämyksellisyyttä. Tärkein tulos on uusien, omaperäisten palvelukokonaisuuksien syntyminen yritysten palvelutarjontaan, tuotevalikoimaan ja markkinointiin. Pohjois-Savon kokous- ja tapahtumapalvelut saavuttavat edellä kävijän aseman kestävän kehityksen vastuullisena toimijana. Kouluttautuminen ja materiaalit lisäävät valmiuksia suunnitella, tuottaa, markkinoida ja ostaa kestävän kehityksen mukaisia kokous- ja tapahtumapalveluja. Alan kilpailukyky lisääntyy, kun valmiudet vastata kasvavaan kysyntään kasvavat. Kestävän kehityksen mukainen toiminta merkitsee myös kustannustehokkuutta.

Hanke on suunnattu kokous- ja tapahtumapalveluja tarjoaville yrityksille ja yhteisöille, tilaisuuksia järjestäville toimijoille, matkailu- ja ravitsemisalan opettajille sekä kouluttajille ja kehittäjille

Savon koulutuskuntayhtymän kehittämisyksikkö EkoCentria toteuttaa hankkeen ajalla 1.7.2012 - 30.6.2014. Hankkeen kokonaisrahoitus on 224 840 euroa, josta 167 853 euron ESR-rahoituksesta vastaa Pohjois-Savon ELY-keskus. Muita rahoittajia ovat Savon koulutuskuntayhtymä sekä yhteistyöyritykset.